Arek Milik speelt de laatste weken erg sterk in het shirt van Ajax. Alleen vorige week uit bij Cambuur (1-0 winst) haperde de motor bij de spits even. Toch ging het hem in het begin van de tweede seizoenshelft helemaal niet zo heel erg voor de wind. De Poolse international moest zelfs een aantal wedstrijden op de bank beginnen, wat hem heeft wakker geschud. “Toen De Boer mij twee keer op de bank zette, ging ik nadenken. Ik ben niet iemand die de schuld bij de trainer neerlegt, maar kijk vooral naar mezelf. Ik sprak er verder niet met hem over. Dit was niet wat ik wilde”, vertelt Milik in gesprek met Ajax Life.

“Op de eerste de beste training na Feyenoord-thuis vloog ik over het veld”, vervolgt hij. “Ik speelde agressief, maakte slidings. Er werden harde duels uitgevochten. Daarna kwam mijn vorm terug. Of het een truc van hem was weet ik niet, maar het werkte wel.”

Zelfs in zijn goede periode kreeg de spits nog weleens kritiek. Dit ging dan vooral over zijn rechterbeen. “Als mijn rechter net zo goed zou zijn als mijn linker, dan speelde ik nu voor Real Madrid. Ik heb geen probleem met rechts. Vroeger wel. Nu schiet ik vooral op instinct. Als die het best voor mijn rechter ligt, dan aarzel ik niet en schiet ik. Mijn linkerbeen is alleen zo goed dat mijn rechterbeen slecht lijkt, maar eigenlijk ook gewoon goed is. Het verschil is alleen wel te groot.”

Ondanks het feit dat hij zich volledig wil focussen op de titelstrijd met Ajax, denkt hij ook al stiekem aan komende zomer. Milik is dan als enige Ajacied aanwezig op het EK. “Ik vind het niet moeilijk om me te focussen op Ajax, maar ik ben al wel met het toernooi bezig. Ik moet fris zijn als het EK begint. Ik moet nu slim zijn en in aanloop naar het toernooi geen stomme blessure oplopen.”