Arek Milik verkeert momenteel in een goede vorm. De spits staat op vijftien doelpunten en kijkt uit naar komende zondag. “Vier weken geleden had iedereen het over een nieuwe spits en zat ik twee wedstrijden op de bank. Daarom moet ik zorgen dat ik 25 tot 30 wedstrijden goed speel. Dan hoor je niemand meer. Journalisten schreven over mij dat ik niet goed presteerde in de topwedstrijden, maar ik speelde niet eens. Misschien één wedstrijd, meer niet. Ik wil belangrijk zijn voor het team en mezelf laten zien, maar ik moet dan wel spelen”, vertelt Milik op de officiële website van Ajax.

De Pool baalt van het puntverlies tegen NEC, maar kijkt nu weer vooruit. “Het doel is om zondag te winnen van PSV en hopelijk kan ik bijdragen met mijn volgende goal. Maar het team en de drie punten zijn het belangrijkste. De wedstrijd is een beetje een finale voor ons. Als we verliezen wordt het moeilijk om kampioen te worden. Daarom moeten we volledig geconcentreerd zijn.”

Milik kan het momenteel erg goed vinden met Davy Klaassen. Het tweetal kan elkaar makkelijk vinden en scoort de laatste weken veel. “Davy is een echte nummer 10, die houdt van mooi voetbal en scoren. Dat is, denk ik, de reden dat we elkaar goed begrijpen. Ik zei een paar weken geleden ook tegen Davy dat het zonder hem moeilijk voor mij is om een doelpunt te maken. Maar als hij speelt, scoor ik bijna altijd. Davy probeert iedere bal naar voren te spelen, naar de spits of de buitenspelers. En hij komt vaak in het zestienmetergebied. Daardoor trekt hij tegenstanders weg en krijg ik ook meer ruimte. In het begin van het seizoen stond ik vaak alleen. Je kunt onze samenwerking niet vergelijken met die van Robert Lewandowski en mij bij het Poolse nationale team, maar feit blijft dat het mij helpt als er meer spelers in de box van de tegenstander zijn. Ik vind het erg prettig om met Davy te spelen.”

De spits staat momenteel op vijftien doelpunten en zes assists. Wat zijn doel voor dit seizoen precies is, houdt hij voor zich. “Ik had doelen voor het seizoen, maar wil er niet over praten. Dat is iets voor mij als persoon en niet bedoeld voor de pers. Het belangrijkste doel is kampioen worden. Deze wedstrijd kan daarin heel bepalend en belangrijk zijn. Ik wil elke wedstrijd goed spelen, niet alleen tegen PSV en Feyenoord. Ongeacht wie de tegenstander is, zelfs al staan ze laatste, moet ik volledig gefocust zijn”, besluit Milik.