De penalty die arbiter Danny Makkelie zondag aan Ajax gaf is omstreden, maar Arek Milik kan zich de keuze wel voorstellen. “Tijdens de wedstrijd had ik het gevoel dat het een penalty was. Er was contact en daardoor viel ik. Op tv lijkt het alsof Willem Janssen de bal raakt, maar hij gaf me de kans te vallen. We hadden geluk. En dat heb je nodig als je kampioen wilt worden”, vertelt hij aan De Telegraaf.

De spits nam de strafschop zelf en ging daarmee tegen de voetbalregel in dat je je eigen veroorzaakte penalty niet moet nemen. “Voor mij telt die regel niet. Ik had het gevoel dat ik zou scoren en dacht er niet aan dat dit misschien de kampioenspenalty is. Dat weten we over drie wedstrijden. Het was hoe dan ook mijn belangrijkste strafschop.”

De wedstrijd tegen FC Utrecht was bepaald geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. “We maakten zo veel fouten. Waarom is me een raadsel. Was het de concentratie of het nieuwe systeem? De trainingen gingen perfect. Woensdag in Heerenveen zal het veel beter moeten.”