Arek Milik geeft toe dat hij het de eerste maanden bij Ajax moeilijk had. De 22-jarige Pool moest wennen aan het spel en heeft inmiddels ervaren wat voor druk de spitspositie bij Ajax met zich meebrengt. “Natuurlijk is het niet makkelijk om spits van Ajax te zijn. Je moet opboksen tegen namen uit het verleden zoals Ibrahimovic, Kluivert, Huntelaar en zo kan ik nog wel tien namen opnoemen. Als je even niet presteert, staat er iemand anders klaar om je plek over te nemen. Dat neemt druk met zich mee”, laat Milik in gesprek met 1900 Magazine weten.

Verder vertelt de topscorer van Ajax dat hij met de juiste focus de top wil bereiken en zich elk jaar verder ontwikkelt. “Ik werk hard, sta veel uren op het veld en verbeter me elk jaar. Ik ben nu een betere voetballer dan vorig seizoen. Daarnaast heeft het team ook eer vorm gekregen na de winterstop. Toen ik in de winterstop niet goed speelde, zette de trainer mij op de bank. Dat maakte me op een positieve manier boos. Ik wilde iedereen bewijzen dat ik de eerste spits van Ajax moest zijn.”

Na een goede tweede seizoenshelft maakt hij zich op voor het EK met de Poolse selectie. Eerst heeft Milik nog een klein weekje vakantie, maar daarna zal hij naar alle waarschijnlijkheid samen met Robert Lewandowski de voorhoede van Polen gaan vormen. Milik wil zich maar al te graag bewijzen en wil daarom ook liever niet met Lewandowski vergeleken worden. “Robert Lewandowski is een goede speler, maar ik ben compleet anders. Ik wil geen tweede Lewandowski zijn, ik wil Arek Milik zijn en mijn eigen verhaal schrijven. Natuurlijk leer ik wel veel van hem. Als we met het nationale team bij elkaar zijn en hij doet zijn oefeningen, dan observeer ik hem wel eens. Ik zie wat hij doet, kijk hoe hij zich focust en hoe hij traint. Maar ik blijf mezelf. Dat is het belangrijkste.”