Milik
Arek Milik

Ajax kan voorlopig niet beschikken over spits Arek Milik. De Pool is afgelopen zondag in het EK kwalificatieduel Ierland – Polen geblesseerd geraakt aan zijn linkerknie. Onderzoek in Amsterdam vandaag heeft uitgewezen dat zijn buitenste knieband ernstig verrekt is, waardoor de spits de komende weken niet inzetbaar zal zijn.

Milik viel tegen Ierland in de 84e minuut uit. Polen stond op dat moment nog met 0-1 voor, maar zag Ierland dankzij James McClean in blessuretijd op gelijke hoogte komen.

Frank de Boer kan tijdens de uitduels van Ajax bij FC Utrecht en Heracles Almelo hoogstwaarschijnlijk dus geen beroep doen op Milik, met elf competitiegoals clubtopscorer van de Amsterdammers. Ajax speelt na die twee duels nog tegen NAC Breda, PEC Zwolle, SC Cambuur en FC Dordrecht.

Milik liep onlangs al een lichte hamstringblessure op. Door die tegen PSV opgelopen kwetsuur moest hij de wedstrijd tegen Excelsior laten schieten. In de vier daaropvolgende wedstrijden kon hij wél weer gewoon meedoen, maar nu staat hij weer een tijdje aan de kant.

Volgens de medische staf van het Pools nationaal elftal zal het herstel van Milik twee tot vier weken in beslag gaan nemen. Ajax nieuws Ajax1.nl