Dankzij een door Arek Milik benutte penalty pakte Ajax in de slotfase toch nog een punt tegen FC Utrecht. “Ik had het gevoel dat er contact was”, aldus de Pool tegenover FOX Sports. Maar na het terugkijken van de beelden bekent hij: “Dit was inderdaad geen strafschop. Hij raakt eerst de bal en daarna mij pas.”

“We hebben vandaag veel geluk gehad, want we speelden echt niet goed. We verloren veel ballen en veel duels. We moeten heel erg blij zijn met dit punt”, zo vond Milik. De door hem benutte strafschop zou zomaar cruciaal kunnen zijn in de titelstrijd. Druk ervoer hij niet toen hij voor de bal stond. “Ik heb veel getraind op penalty’s.”

De rest van het team leek wel druk te voelen gedurende de wedstrijd, maar ook dat ontkende Milik: “We voelen echt geen druk. We hebben alles in eigen hand en speelden vandaag in ons eigen stadion. We moeten ons concentreren en iedere wedstrijd rustig blijven. Ik hoop dat we nog drie keer winnen. De volgende wedstrijd is woensdag al en daar moeten we ons goed op voorbereiden.”