Arek Milik verkeert de laatste weken in een uitstekende vorm: de spits heeft momenteel al 18 keer gescoord. De kans is daarom ook aanwezig dat de 22-jarige Pool komende zomer een mooie transfer kan gaan maken. Om die reden vindt hij het moeilijk om te zeggen waar hij volgend seizoen speelt. “Ik zal een eerlijk antwoord geven, zoals ik het nú voel: ik weet niet zeker of ik blijf, maar ook niet of ik moet vertrekken. Als we kampioen worden, kan ik mezelf met Ajax in de Champions League op het hoogste podium presenteren. Volgend jaar ben ik beter en is Ajax als ploeg ook beter. We hebben een jong team en blijven ons verbeteren. Wat moet ik er op dit moment verder over zeggen? Het is afwachten”, vertelt Milik in gesprek met Ajax Life.

Milik is op dit moment echter totaal niet bezig met een mogelijke transfer. Wel weet hij wat hij in de toekomst wil gaan bereiken. “Ik weet waar ik ben, wat er beter moet, waar ik heen wil en hoe ik dat wil bereiken. Ik wil de Champions League winnen.”

“Ik heb geen dromen, maar doelen”, vervolgt de international van Polen. “Dromen deed ik toen ik klein was. Nu kan ik ze realiseren. Ik had nooit verwacht dat ik voor Ajax zou spelen. Nu denk ik dat ik nooit de Champions League ga winnen. Maar waarom zou dat niet kunnen? Zo leef ik nu. Ik moet keihard werken, dan is er veel mogelijk. Als een ander het kan, waarom ik dan niet.”