Mitchell Dijks keert definitief terug bij Ajax. De 22-jarige linksback heeft volgens De Telegraaf een akkoord bereikt met de Amsterdammers over een contract voor drie jaar. Ajax is nog wel met Willem II in overleg over de transfersom, maar dat lijkt geen probleem te zijn.

De linksback speelde vanaf 2009 in de jeugdopleiding van Ajax, die daarvoor bij FC Volendam in de jeugdopleiding speelde. Op 5 augustus 2012 maakte Mitchell Dijks zijn debuut in de A-selectie van Frank de Boer tijdens de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Na twee bekerwedstrijden en zes duels in de Eredivisie vertrok Dijks in het seizoen 2013/14 op huurbasis naar SC Heerenveen.

Daar speelde Mitchell Dijks onder trainer Marco van Basten 27 keer in het eerste elftal van sc Heerenveen, maar ondanks zijn goede prestaties bij de Friezen en een doorlopend contract in Amsterdam maakte Frank de Boer bekend dat Dijks mocht vertrekken bij Ajax. Hij vertrok daarop transvervrij naar Willem II, waar hij grote indruk maakte en 28 maal uitkwam voor de Tilburgers.

Zijn goede seizoen leverde Mitchell Dijks flinke interesse op, onder meer AZ, Vitesse en Celtic werden genoemd, maar het was uiteindelijk Feyenoord dat er met Dijks vandoor leek te gaan. Een kleine week geleden spraken de Rotterdammers al met de linksback, maar stak Ajax een stokje voor en liet op 20 mei weten ook geïntresseerd te zijn in Dijks.

Naar verwachting zullen de onderhandelingen met Willem II geen problemen opleveren. Zo zouden de Tilburgers Lesly de Sa kunnen huren van Ajax. Bovendien willen de Tilburgers in de toekomst vaker zaken met Ajax en deze transfer netjes afronden. Na het akkoord tussen beide clubs hoeft Mitchell Dijks alleen nog medisch gekeurd te worden, maar dat zal geen probleem opleveren voor de ijzersterke verdediger. Mitchell Dijks Mitchell Dijks Mitchell Dijks Ajax Nieuws Ajax Nieuws Ajax Nieuws Ajax1.nl