© Proshots

Henrikh Mkhitaryan staat in zijn eerste seizoen bij Manchester United in de finale van de Europa League. De van Borussia Dortmund overgekomen aanvallende middenvelder was in de Europa League goed voor 5 doelpunten in 10 wedstrijden. In de Premier League is de Armeen wat minder trefzeker, hier scoorde hij maar 4 keer in 24 wedstrijden.

Mkhitaryan is bekend met Ajax en weet waar de krachten liggen van de komende tegenstander in de finale: “Ajax is een goede ploeg met een aantal goede individuele spelers. Ik heb een aantal wedstrijden gezien, ze spelen heel agressief en spelen het spel dat Ajax vroeger speelde.” Zo liet hij weten aan Sky Sports. Voor Manchester United zijn er geen excuses op weg naar de finale: “We hebben maar één keuze en dat is deze wedstrijd winnen. Wij gaan deze finale niet verliezen. We willen en moeten winnen, het is belangrijk dat we de Champions League halen.”

“Als we die finale winnen, hebben we een fantastisch seizoen gehad”, vervolgt de middenvelder die ook goed als aanvaller kan fungeren. “We hebben al twee prijzen gewonnen, de Europa League zou de derde zijn. Het wordt een van de belangrijkste wedstrijden in mijn leven, ik wil die kans niet laten liggen. Ik zal niet nerveus zijn, want ik ben geen kind meer. Inmiddels weet ik hoe ik met die spanning om moet gaan en hoe ik me moet voorbereiden op zo’n wedstrijd.”