Toen Ajax Real Madrid in 2012 voor het laatst ontving, kwamen er niet alleen 4 Spaanse goals op het scorebord, maar ook één van Niklas Moisander.

Ajax.nl haalde met de verdediger herinneringen aan dat duel op en blikt vooruit. “We moesten hoog druk zetten, en ook tegen Madrid het echte Ajax-spelletje spelen. We speelden met veel vertrouwen, hadden veel balbezit en speelden bij vlagen goed. Maar Real was te sterk in de counter, ze hebben ons afgemaakt eigenlijk. Toch waren het mooie wedstrijden tegen Real met Ronaldo. Hij was toen al samen met Messi de beste speler van de wereld en ik wilde wel eens zien hoe goed hij was. Nou, dat heeft hij laten zien…”, vertelt Moisander. Hij maakte de 1-2. Ajax had even hoop, maar verloor uiteindelijk kansloos.

Moisander heeft er vertrouwen in dat Ajax het dit keer beter zal doen: “Als ze zo spelen als tegen Bayern München, met veel vertrouwen en hoog druk zettend, dan kunnen ze het ook Real moeilijk maken.” Hij zag ook de moeizame start van de tweede seizoenshelft, maar blijft positief: “Ik vond het ongelooflijk dat Ajax met 6-2 verloor van Feyenoord, maar Champions League is echt een andere competitie. De sfeer in de ArenA is ongelooflijk goed en de fans zullen het team steunen. Ik zal woensdagavond zeker gaan kijken. Misschien wel samen met mijn teamgenoot Davy Klaassen, die nog meer Ajacied is dan ik.”