Davy Klaassen tekende afgelopen week een vierjarig contract bij Werder Bremen en sluit hiermee een totaal mislukte periode bij Everton af. Niklas Moisander is blij met de komst van zijn voormalig ploeggenoot bij Ajax.

“Voor ons is hij een echte versterking”, zegt de Finse verdediger tegen het Algemeen Dagblad. “En voor Davy is dit een goede plek om weer te kunnen voetballen. Als hij hier één of twee jaar goed speelt, dan kan hij weer hogerop.” Wel plaatst Moisander een kanttekening. “De Bundesliga is geen grapje. Hij zal wat tijd nodig hebben om zich aan te passen. Die had Milot Rashica ook nodig.”

Afgelopen winter zag Klaassen nog een transfer naar Napoli afketsen. “Dat was allemaal te kort dag. De trainer vertelde het me op de laatste dag voor de transferdeadline. Eigenlijk wil je dat soort dingen niet beslissen op het laatste moment. Het was jammer dat het niet doorging. Maar ik had niet iets van: nu stort mijn wereld in.”

Onder de nieuwe manager Marco Silva hoopte Klaassen deze zomer even op een nieuwe kans. “Maar het werd snel duidelijk dat het er niet in zat. Ik heb veel momenten gehad waarop ik dacht: wat doe ik hier nog? Maar het is ook weer niet zo dat ik nu aan iedereen wil laten zien dat ik nog kan voetballen.”