Als groot toptalent vertrok hij samen met zijn broer vanuit Finland naar Amsterdam. Een doorbraak zat er in eerste instantie niet in. Via Zwolle en AZ keerde hij terug bij Ajax, waar hij een vaste waarde is geworden. Komende zondag staat Niklas Moisander opnieuw tegen zijn oude club PEC Zwolle, maar nog nooit eerder was dat in de bekerfinale. “Het is wel speciaal dat we nu PEC Zwolle in de finale treffen. Ik gun ze alles, maar de beker moet naar Ajax”, zegt de verdediger tegenover het Algemeen Dagblad.

Samen met Lasse Schöne en Daley Blind behoort Moisander tot de meest constante spelers dit seizoen in de Amsterdamse formatie. Centraal achterin, met de aanvoerdersband om de arm. “Ik ben eigenlijk geen aanvoerder. Dat is Siem de Jong, maar die is helaas geblesseerd. Dat wil niet zeggen dat ik niet trots ben. Ik heb het zó naar mijn zin bij deze geweldige club.” Desondanks twijfelt hij over zijn toekomst: “Ik hoef niet weg, maar mijn contract loopt aan het einde van het volgende seizoen wel af.”

Als het aan De Boer ligt, blijft de Fin nog wel even bij Ajax. Als Stefano Denswil speelt, mist de trainer stiekem toch wel zijn routinier achterin. “Het hangt van allerlei factoren af of ik blijf of niet. Normaal gesproken moeten we deze zomer een beslissing nemen. Voor veel Finnen is de Premier League de beloofde competitie, maar misschien past mijn speelstijl wel het beste bij Ajax. We zien wel.”