Niklas Moisander en Thulani Serero zijn nog altijd twijfelgevallen voor de mogelijke kampioenswedstrijd van aankomende zondag, thuis tegen ADO Den Haag. De Zuid-Afrikaan trainde donderdag weer mee met de hele groep, terwijl de Fin apart zijn oefeningen deed.

Serero speelde afgelopen zondag niet tegen Vitesse omdat hij last had van zijn lies. Moisander ligt er al twee weken uit met een knieblessure. Spelen ze niet, dan zijn Duarte en Denswil waarschijnlijk de vervangers. Op de trainingen van vrijdag en zaterdag wordt bekeken hoe de twee geblesseerden herstellen. Of ze bij de selectie zullen zitten is nog niet duidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat Daley Blind en Ricardo van Rhijn in ieder geval niet op het wedstrijdformulier zullen verschijnen. Beide spelers kregen tegen Vitesse een gele kaart en zijn dus geschorst. Mogelijk speelt Poulsen in plaats van Blind, maar ook Schöne heeft in het verleden als verdedigende middenvelder gespeeld.

Ruben Ligeon lijkt een logische vervanger van Van Rhijn. Hij trainde donderdag mee. “Ik hoop dat ik mag starten. Er zijn nog wat trainingen, dus dan moet ik het laten zien. Het vertrouwen is er in ieder geval”, zegt de rechtsback. Ajax speelt zondag om 16.30 uur tegen ADO Den Haag. Wint Ajax en verspeelt Feyenoord punten uit tegen PSV, dan zijn de Amsterdammers voor de 33e keer landskampioen.