Ajax wist dinsdagavond niet te stunten tegen FC Barcelona en verloor met 0-2. Toch had er veel meer Moisander contract rode kaartingezeten, vindt ook Niklas Moisander. “We zijn tevreden over de eerste helft. We zetten ze goed onder druk en hadden een paar halve kansen”, zegt de captain tegenover de camera’s van de NOS.

De Amsterdammers kwamen op een achterstand na een fout van Jasper Cillessen. “Dan krijg je een lullig doelpunt tegen en wordt het moeilijk. In de tweede helft hebben zij hun kwaliteit laten zien”, vervolgt de Finse verdediger.

Ajax speelde vooral in de eerste helft een uitstekende partij. “We voelden dat we goed in de wedstrijd zaten. In de rust zeiden we dat we moesten proberen om druk te zetten naar voren, maar na de rode kaart was het gespeeld.”

Vorig jaar wonnen de Ajacieden nog met 2-1, maar woensdagavond zat het er niet in. Toch heerste bij Ajax wel het geloof dat het dit seizoen weer mogelijk was. “Vorig jaar hebben we dat ook laten zien.” Ajax zette in de eerste helft veel druk en liet goed positiespel zien. “Het is moeilijk om daar onderuit te voetballen, zelfs voor Barcelona”, weet Moisander. De Godenzonen konden dat alleen niet de hele wedstrijd brengen.

Het spel geeft vertouwen vindt Moisander. “We hebben het ze moeilijk gemaakt in de eerste helft. Maar natuurlijk is het wel teleurstellend, want we wilden stunten. Helaas was dat niet mogelijk”, besluit de captain. rode kaart rode kaart Ajax nieuws Ajax1.nl