Niklas Moisander is uitgeroepen tot Fins voetballer van het jaar. Tijdens een voetbalgala in de Finse hoofdstad Helsinki werd door de voetbalbond van Noord-Europese land bekendgemaakt dat de verdediger van Ajax de individuele prijs overhandigd zal krijgen. Een commissie onder leiding van oud-Ajacied Jari Litmanen roemde de mandekker voor zijn betrouwbaarheid voor Ajax, AZ en als aanvoerder van de nationale ploeg.

Moisander zou de prijs eigenlijk maandag op hebben moeten halen, maar doordat hij ziek werd voor het duel met PEC Zwolle (2-4) was dit niet mogelijk. Door het virus dat hij opliep mist hij ook de interland tussen Finland en Cyprus. Bij de vrouwen van Finland ging de prijs naar Maija Saari, captain bij het vrouwenteam van Finland.

Oud-speler van Ajax Zlatan Ibrahimovic heeft ook een prijs in ontvangst mogen nemen. De Zweedse spits van het Franse Paris Saint-Germain werd uitgeroepen tot de beste voetballer van Zweden van het afgelopen jaar. Tijdens een gala-avond in Stockholm werd Ibrahimovic voor de zesde maal op rij onderscheiden met de Gouden Bal. Ook ontving hij de prijs voor beste aanvaller en voor mooiste doelpunt voor zijn treffer tegen Frankrijk op het EK