De defensie van Ajax staat dit jaar goed en dat is voor een groot deel te danken aan Niklas Moisander. De Fin miste een aantal duels door een blessure, maar is sindsdien een zekerheid achterin. Of zijn toekomst in Amsterdam ligt is echter onduidelijk.

Everton zou in de winterstop interesse hebben getoond, maar volgens de verdediger zelf speelde er niks. “Het zou best kunnen dat dit mijn laatste seizoen in Nederland is, maar dat hangt van allerlei factoren af”, aldus Moisander in gesprek met Voetbal International. Bij Ajax komen zijn opbouwende kwaliteiten uitstekend tot hun recht en dat realiseert hij zich. “Als ik zie hoe sommige middenmoters in de Premier League spelen; dat zou ik niet kunnen. Ik weet wat ik hier heb, voor mij is dat perfect.”

Door zijn spel houdt Moisander talent Stefano Denswil achter zich. Na afloop van dit seizoen bekijkt hij zijn opties. “Misschien wil Ajax de ontwikkeling van Denswil niet afremmen door hem nog een jaar op de bank te houden. Dus ik hoor komende zomer wel wat ze met mij van plan zijn.” Moisanders contract loopt tot de zomer van 2015.