Na het gelijkspel tegen PSV en FC Twente en de verliespartij tegen FC Groningen moet Ajax nu winnen om aansluiting met de top te behouden. In de thuiswedstrijd tegen AZ van aanstaande zaterdag kan dit nog wel eens lastig worden. Met blessures voor Alderweireld, Sigthórsson, Boilesen, Silva, Özbiliz en Rits en ook nog een geschorste Gregory van der Wiel treedt Ajax aan met een gehavende selectie.

In Studio Ajax beschouwt presentator Hidde van Warmerdam samen met zijn gasten de belangrijke wedstrijd na. Dit keer zijn in Studio Ajax te gast: Keje Molenaar, lid van de ledenraad, Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax die deze week de jaarcijfers presenteerde, Ajax-fan en journalist Auke Kok en de talentvolle Derk Boerrigter. Een jonge fan stelt weer vragen aan zijn/haar idool en natuurlijk wordt de Ajax Fan Quiz gespeeld. Onze Humberto zorgt wederom voor leuke interviews met twee Ajax-spelers.

Na een korte stop in verband met interlandvoetbal is er zaterdag, twintig minuten na afloop van de wedstrijd, om 20.50 uur weer een nieuwe uitzending van Studio Ajax live bij AT5!