Donderdag vond de traditionele Schalenavond van Ajax plaats. Op deze avond wordt er door de club teruggekeken op het succesvolle seizoen van de Ajax jeugd. Algemeen directeur Edwin van der Sar  kwam op de avond ook aan het woord. “Ajax mag trots zijn op de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal. Afgelopen jaar hebben jongens als Kasper Dolberg, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Abdelhak Nouri, Deyovaisio Zeefuik en Carel Eiting hun debuut gemaakt in het eerste”, citeert de clubsite.

Justin Kluivert werd op de Schalenavond uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Volgens Sjaak Swart een goede keuze. “Justin heeft de prijs verdiend gewonnen. Hij heeft het hele jaar laten zien dat hij een groot talent is. Ik heb alle vertrouwen dat hij zich verder gaat ontwikkelen. Hij is net zo serieus als zijn vader. Patrick is een mooie prof geweest, ik weet zeker dat Justin dat ook gaat lukken.”

Tot slot kwam ook Rik Verhage aan het woord. De trainer van het team dat dit jaar de meeste prijzen (kampioenschap en toernooien) in de wacht sleepte: Ajax O9. “We wonnen enorm veel prijzen het afgelopen seizoen. Maar de mooiste prijs is de doorstroming van talenten.”