Frank de Boer brak een lans voor Mounir El Hamdaoui, die ook het bekerduel van morgen aan zich voorbij moet laten gaan. “Hij heeft dinsdag meegetraind, maar uitgerekend weer een knietje op zijn pijnlijke kniepees gekregen. Dat zorgt voor een terugslag en is doodzonde. We hadden Mounir tegen NAC goed kunnen gebruiken. Hij leek op de training in goeden doen en goede vorm. Mounir baalt er van.” 

De Boer overweegt de aanvaller zijn rentree te laten maken in Jong Ajax. “Ik moet dat nog met Mounir bespreken, maar vind dat dit het normale proces moet zijn. Ik denk dat elke speler dit ook graag zal willen om ritme op te doen. Negentig minuten spelen is beter dan een invalbeurt.”

Door de schorsing van Luis Suarez en blessures van El Hamdaoui en Dario Cvitanich is Ajax voorin gehavend. “Het liefst had ik Geoffrey Castillion meegenomen, maar die is net terug van een jaar blessureleed. In de wedstrijd tegen FC Volendam deed hij het goed, maar maandag tegen Jong Heracles was hij een stuk minder. Ik vind dat jongens het moeten verdienen om bij Ajax 1 te komen. Dan verkies ik mijn beleid voor de lange termijn boven de korte.”

Bron: Telegraaf      Foto: afdb – Oscar