Ajacied Mounir El Hamdaoui vertrekt definitief naar Fiorentina, als we De Telegraaf moeten geloven tenminste. De Marokkaanse aanvaller tekent een contract voor drie jaar in de Italiaanse stad. De twee clubs waren woensdagmiddag al rond, in de avond bereikte El Hamdaoui ook zijn akkoord met de club. Afgelopen winter ging de transfer op het laatste moment nog niet door. Ajax wilde nog een bankgarantie, maar daarvoor was het al te laat.

Zijn zaakwaarnemer Sigi Lens heeft ditmaal ervoor gezorgd dat de transfer zo snel mogelijk rond zou zijn, met succes. Dit seizoen mocht El Hamdaoui zich melden bij het tweede elftal van de club. Hij leeft al tijden in onmin met Ajax-trainer Frank de Boer. Ten tijden van Martin Jol kwam de speler voor ongeveer vijf miljoen euro naar Amsterdam, na de komst van Frank de Boer speelde hij nog sporadisch.

Het ontvangen transferbedrag, dat volgens de meest concrete berichtgeving rond de 850.000 euro bedraagt, zal naar alle waarschijnlijkheid opnieuw geïnvesteerd worden. In combinatie met het vrijgekomen salaris (1,8 miljoen euro op jaarbasis) lijkt de weg voor Luciano Narsingh naar Ajax vrij. Ook PSV ligt op de loer, maar die zijn nog druk bezig met het sprokkelen van geld.