Mounir El Hamdaoui had deze transferperiode de keuze uit vele buitenlandse clubs. Dit vertelt Sigi Lens, de zaakwaarnemer van de Ajacied, als hem wordt gevraagd naar de clinch tussen Frank de Boer en zijn cliënt. “Meer dan tien clubs hebben zich officieel voor hem gemeld. Bordeaux, VfB Stuttgart, Galatasary; hij kon overal heen. Blijkbaar worden zijn kwaliteiten op grote schaal onderkend.”

De spits begon niet in de basis tegen AC Milan, volledig tegen zijn verwachting in. De manier waarop dit gebeurde schoot in het verkeerde keelgat bij El Hamdaoui. “Iedereen wist dat Mounir niet in de basis zou beginnen tegen Milan, behalve Mounir zelf. Dat moet je als trainer een beetje aanvoelen, vind ik. Zoveel moeite kost het niet om dat vooraf even tegen hem te zeggen”, zegt Lens tegenover NU Sport. “Ik heb Mounir een paar maanden onder me, hij is niet lastig. Dat is verkeerde beeldvorming. Mounir is op en top prof, alleen maar bezig met voetbal. Hij heeft echter wel een uitgesproken mening. Wat ‘ie zegt, daar staat hij voor. En hij geeft rustig zijn fouten toe.”

Eind december werd gemeld dat De Boer en El Hamdaoui het incident hadden uitgesproken. “Beiden zijn professioneel genoeg om met elkaar te werken”, denkt de zaakwaarnemer. “Ik las dat Mounir in genade was aangenomen, maar daar bleek in een gesprek met Ajax-directeur Rik van den Boog niets van. Sterker, Van den Boog is heel gecharmeerd van hem. Mounir hoeft helemaal niet weg bij Ajax”, aldus Lens.