© Proshots

Valentijn Driessen heeft zich in zijn column uitgelaten over de trainer van komende tegenstander Manchester United. In de Telegraaf vertelde Driessen dat hij Mourinho laf, hypocriet en en zielig tegelijk vind.

“José Mourinho blijft een verschrikkelijke B-acteur. Zijn doorzichtige amateurpsychologie in aanloop naar Ajax – Manchester United is van bedenkelijk niveau. In weinig straalt klasse uit, die je verwacht bij de trainer van s’werelds grootste club.” Zo start Driessen zijn relaas in zijn column.

“Het bagatelliseren van de finaleplaats van Ajax in de Europa League is ronduit zielig. Verkondigen dat de ploeg van Peter Bosz niet in de Europa League thuishoort omdat Ajax startte in de voorronde van de Champions League is gewoonweg hypocriet. Ajax dan ook nog in de favoriete rol praten en jezelf in de underdog positie is gewoonweg laf.” Overigens vindt Driessen ook dat Mourinho gezien het budget van United heeft gefaald met het behalen van de 6de plaats.

Ook legt hij zijn twijfels bij Daley Blind, die het huidige spel van United zal moeten verafschuwen, en dat van Ajax juist omarmen. “Het liefst had hij woensdag in Stockholm in het wit-rood-wit gespeeld. Blind staat er echter als speler en verdediger van Manchester United. Met zijn aanwezigheid is dat dan ook meteen de enige reden om de Engelsen de winst te gunnen, maar verder ligt alle voorkeur bij Ajax. Zeker als daarmee de ‘voetbalvernietiger’ Mourinho de nek kan worden omgedraaid.”