Ook José Mourinho is onder de indruk van Ajax dit seizoen. Toch is hij ook vooral verbaasd over hoe tegenstanders als Real Madrid en Juventus zich hebben opgesteld tegenover Ajax, zo vertelt hij aan RT.

“Juventus liet Ajax in zijn kracht komen. Tot nu toe heeft geen enkel team echt respect getoond voor Ajax. Ze liet hen naar hun kwaliteit spelen. Ajax heeft fantastische spelers, en met een beetje ervaring die ze een paar jaar geleden nog niet hadden”, aldus The Special One. Daarmee refereert hij aan de Europa League finale van 2017, waarin Mourinho met Manchester United van Ajax won.

“Wij maakten er een wedstrijd van die zij niet wilden. Ze klaagden na afloop over de lange aanloop, over Fellaini en de fysieke strijd. Ze klaagden, omdat ze er niet mee om konden gaan”, zo blijkt hij terug. Hij vindt dan ook dat andere ploegen daar meer naar moeten kijken: “Als je Ajax laat spelen zoals ze willen, dan loop je het risico dat ze beter zijn dan jij. Als Ajax de finale bereikt en ze tegenover FC Barcelona of Liverpool staan, dan denk ik dat die clubs ze met hun eigen wapens kunnen verslaan. Maar als je die wapens niet hebt, moet je strategisch denken en voorkomen dat ze hun zin krijgen”, zo is het advies dat hij toekomstige tegenstanders van Ajax geeft.