Robert Muric keert terug naar zijn vaderland Kroatië. De aanvaller heeft een contract voor 2,5 jaar getekend bij HNK Rijeka, zo maakte die club bekend.

Muric kwam in 2014 naar Ajax, dat toen alle grote Europese club aftroefde. Hij werd gezien als een groot talent, maar tot een doorbraak bij Ajax kwam het niet. De Kroaat werd in 2016 verhuurd aan het Italiaanse Pescara, maar ook dat werd geen succes. Aan het einde van dat seizoen besloot hij naar SC Braga in Portugal te vertrekken.

Tot minuten in het eerste elftal kwam het daar ook niet. De afgelopen anderhalf jaar speelde Muric alleen wat potjes voor het tweede elftal. Nu kiest hij er dus voor om weer in Kroatië te gaan voetballen. HNK Rijeka is de huidige nummer 4, maar Murich heeft grote ambities: “Ik verwacht veel wedstrijden te spelen, met veel goals en assists. Daarnaast wil ik hier de beker winnen en vechten voor de titel”, vertelt hij op de clubwebsite.

Na een paar jaar bij Ajax, Pescara en Braga is Muric dus eigenlijk weer terug bij af. In 2016 schreven we onderstaand artikel over waar het mis ging bij Ajax:

Mogelijk debuut Muric amper de verdienste van Ajax