Het is Ajax gelukt om weer een talent langer aan zich te binden. Davy Klaassen heeft donderdag een nieuw contract ondertekend. De middenvelder is nu in plaats van 2016 tot 2018 aan de club verbonden. Klaassen zelf gaf weken van tevoren al aan dat dit zou gebeuren. Dit was dus slechts een formaliteit.

“Dit is voor mij een logische stap. We hebben het er binnen de selectie vaak over. We willen bij Ajax echt iets gaan opbouwen en ik denk dat we daarmee goed bezig zijn”, zegt de middenvelder op de website van Ajax. “Ik geloof dat er in de toekomst mooie dingen kunnen gebeuren.”

Ook Marc Overmars is lovend over Klaassen. “Davy is een intelligente speler, een middenvelder met diepgang en scorend vermogen, het zegt al genoeg dat hij bijna onze topscorer is. Hij werkt hard voor zichzelf en voor het team. Ik denk dat hij een speler kan worden die in de toekomst wekelijks kan uitblinken.”

Klaassen speelt al vanaf 2004 in de jeugdopleiding van Ajax, maar is dit seizoen pas echt doorgebroken. Blessures stonden een eerder vol seizoen in dienst van het eerste elftal in de weg. In totaal speelde hij 41 officiƫle wedstrijden in het eerste en was hij 11 keer trefzeker.