Komende zondag neemt Ajax het op tegen De Graafschap. In Doetinchem kan Frank de Boer zijn vijfde landstitel behalen. Of hij het seizoen hierna ook nog trainer is bij de Amsterdammers is nog onduidelijk, maar De Boer vertelde op de persconferentie dat er na zondag duidelijkheid zal zijn over zijn positie. “Ik ben er al uit over mijn toekomst, maar dat ga ik jullie nu nog niet vertellen. Na de wedstrijd tegen De Graafschap zal er meer duidelijkheid komen over mijn beslissing. En die beslissing zal niet afhangen van komende zondag. Ik wil er eigenlijk ook helemaal niet over praten. Het leidt namelijk alleen maar af.”

Bij winst op de ploeg uit Doetinchem lijken de Amsterdammers verzekert van de 34e landstitel. Frank de Boer laat echter weten dat Ajax er nog niet is. “De buit is nog niet binnen. Als je naar de ranglijst kijkt dan zijn we er nog niet. Het blijft voetbal. Je kan en mag ons nog niet feliciteren. Feliciteren is vloeken. Zolang het laatste fluitsignaal nog niet geklonken heeft, zijn we nog geen kampioen.”

De Ajacieden zijn in ieder geval klaar voor de ontmoeting met De Graafschap. “De trainingen waren goed deze week. Donderdag was pittig, vandaag hebben we tactisch getraind. De jongens leven net zoals elke andere wedstrijd naar deze toe. Misschien dat er in het weekend meer spanning op komt.”