Hakim Ziyech werd afgelopen transferperiode met een vertrek naar AS Roma in verband gebracht, maar ook drie andere clubs meldden zich voor de middenvelder. Ziyech koos echter voor een langer verblijf bij Ajax.

In de laatste week zou het Franse Bordeaux nog concreet zijn geweest voor de Marokkaans international, zo meldt Freek Jansen in Natafelen op FOX Sports. “Hij heeft na de thuiswedstrijd tegen Standard Luik, die ze overtuigend wonnen, voor zichzelf de knop omgezet: oké ik blijf bij Ajax”, stelt de verslaggever van Voetbal International. “In de laatste week kwam Bordeaux nog voorbij. Maar hij heeft gezegd: dat zie ik niet als stap vooruit.”

AS Roma zou het meest concreet geweest zijn. “Daar was hij akkoord mee. Toen heeft AS Roma een bod gedaan, Ajax een tegenbod gedaan en daarna heeft Roma niks meer laten horen.” Verder zouden ook Leicester City en Sevilla Ziyech hebben willen overnemen. “Hij is er heel luchtig over en zegt: er is niks voorbij gekomen waar ik mezelf vooruit zie gaan.”

Ziyech draagt prijs op aan moeder: “Deze is voor jou mama”