Het was een bijzonder mooie avond zaterdag. Ajax won met maar liefst 0-8 van NAC Breda. Dit is voor de Amsterdammers de grootste uitzege ooit. Volgens de verslaggever van AT5 was het ook de snelste 0-5 sinds 1966. Justin Kluivert gaf tegenover de camera van AT5 aan dat hij met beide feiten graag gefeliciteerd wordt.

Geschiedenis

“Wat je zegt wist ik nog niet allemaal,” begint Kluivert,” mooi dat ik het nu wel weet en ik er deel van ben. En als team hebben we het gedaan, heel erg blij mee.” Het team van trainer Marcel Keizer schrijft nu geschiedenis en Kluivert wil dat “zeker blijven doen.”

Gewoon naar bed

De buitenspeler gaf meermaals aan dat deze overwinning te danken is aan het team. Wel zegt Kluivert dat het team zaterdagavond niet van plan was om te feesten, aangezien er zondag een uitlooptraining op het programma staat. “Van mijn kant kan je dit geloven ja, ik weet niet wat andere jongens van plan zijn. Ik ga gewoon naar m’n bed.”

Wedstrijd

De aanvaller scoorde tegen NAC niet, maar daar ligt hij niet wakker om. Het ging om de teamprestatie. Wel gaf hij zijn kijk op z’n eigen spel. “Ik vond dat ik wel een aardige wedstrijd heb gespeeld, blij om na een tijdje weer zo’n wedstrijd in de benen te hebben. Het doet me goed en nu weer positief vooruitkijken”, sluit Kluivert af.

Bekijk het interview