Nando Rafael steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. De 27-jarige spits van FC Augsburg wil naar een club die uitkomt in de Champions League.

“Ik weet zeker dat ik dat niveau aankan,” zegt de voormalige jeugdspeler van Ajax in een interview in het nieuwe magazine van NUsport. Het contract van Rafael bij Augsburg loopt af in 2012. De geboren Angolees met een Duits paspoort staat open voor een terugkeer naar Ajax.

“Mijn gevoel voor die club zal nooit verdwijnen. Ik zie mezelf er wel spelen, denk dat ik wel in het team zou passen. Ik ken de cultuur van de club, dat is mijn voordeel ten opzichte van andere spitsen. Maar het is niet zo dat ik van mezelf terug móét naar Ajax. Op dit moment concentreer ik me gewoon op Augsburg en de Bundesliga.”

Angola

De voormalige international van Jong Duitsland wil voortaan gaan spelen voor het nationale team van Angola, het land dat hij op zijn negende ontvluchtte.

“Ik sta daar heel open voor. Als ik vandaag een uitnodiging krijg, dan zal je het wel lezen. Tuurlijk. Ik zou de mensen in Angola graag blij maken door voor hen te voetballen en te scoren. Angola is mijn land van herkomst.”

“Wat maakt het uit dat er vroeger oorlog is geweest? Duitsland was jaren geleden ook een oorlogsland. Als het meant to be is dat Angola me oproept, dan ga ik voor mijn land uitkomen.”