Het Italiaanse Napoli lijkt serieus in de markt voor Arek Milik. De Poolse spits gaf eerder aan pas na het EK te willen nadenken over zijn toekomst en daar lijkt Milik dan ook direct mee begonnen. Mike Verweij van De Telegraaf maakte op Twitter bekend dat Napoli zeer geïnteresseerd is in de spits en al meerdere gesprekken heeft gehad met Ajax.

Eerder vandaag bracht het Italiaanse La Gazetta Dello Sport naar buiten dat Milik was gespot op het vliegveld in Napels om in gesprek te gaan met Napoli over een eventuele transfer. In Napels gaat men uit van een vertrek van Gonzalo Higuain. De Argentijnse spits staat volgens Verweij in de belangstelling van onder andere Atlético Madrid. Met de komst van Milik wil Napoli al een opvolger in huis halen.

Volgens ‘officiële’ berichten is Milik op de luchthaven in Napels gespot, omdat hij vakantie viert in het nabijgelegen eiland Capri. Deze berichten lijken puur naar buiten gebracht te worden, zodat Milik in alle rust kan onderhandelen met de Italiaanse club. Ook meldt Verweij dat de clubtopscorer van Ajax in de nadrukkelijke belangstelling staat van meerdere Italiaanse clubs. Na de optredens van Milik op het EK, lijkt de spits een hot item op de transfermarkt. Vanmorgen kwam het gerucht naar buiten dat de Pool in de belangstelling staat van FC Barcelona en dat de Catalanen ook Anwar El Ghazi in de gaten houden. De transferstrijd rondom Milik lijkt zodoende officieel van start te gaan. Wanneer Ajax slim onderhandelt, kan de club flink winst gaan maken op de spits.