© Proshots

Nathan Aké heeft aan Telesport laten weten dat Matthijs de Ligt en Justin Kluivert uiteindelijk zelf hun eigen keuzes moeten maken wat betreft hun toekomst. Beiden spelers gaven drie weken geleden aan dat ze toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Op dit moment bereidt Aké zich bij Oranje voor op de oefenduels tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni). De 23-jarige verdediger zal ploeggenoten bij het Nederlands Elftal die zo snel mogelijk een transfer willen maken wel willen bijpraten, maar niet willen adviseren, aldus de centrum-verdediger van Bournemouth die op zestienjarige leeftijd Feyenoord verliet voor Chelsea.

Aké werd uiteindelijk tijdens zijn loopbaan bij Chelsea verhuurd aan Watford en Bournemouth wat resulteerde in een transfer voor bijna 23 miljoen naar laatst genoemde club. Aké zou zijn ervaringen dus mee kunnen geven aan Matthijs de Ligt en Justin Kluivert die hun vertrekwens hebben uitgesproken.

“Iedereen moet zijn eigen keus maken. Het is iets heel persoonlijks. De één is er klaar voor om op 18-jarige leeftijd Nederland te verlaten, de ander niet. Zoiets kan je van buitenaf niet bepalen”, aldus Aké. “Als speler moet je naar jezelf luisteren en je gevoel volgen. Voor mij heeft het goed uitgepakt, maar dat biedt voor een ander geen enkele garantie.”