NEC neemt Terry Lartey Sanniez transfervrij over van Ajax. De 21-jarige verdediger beschikte over een aflopend contract in Amsterdam. In Nijmegen tekent Lartey Sanniez een contract voor drie jaar.

Lartey Sanniez, die op beide back-posities inzetbaar is, speelde 81 duels bij Jong Ajax en werd hiermee vorig jaar kampioen van de Jupiler League. Ook doorliep hij alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje.

“Ik heb, nadat mijn contract afliep bij Ajax, bewust de tijd genomen om alles heel goed op een rijtje te zetten, zodat ik een weloverwogen keuze kon maken over de beste vervolgstap voor mijn carrière,” zegt Lartey Sanniez op de officiële website van de Nijmegenaren. “N.E.C. legde direct na de competitie al contact en bleef ook steeds contact houden. Ik heb zowel met de trainer als met de technisch directeur uitgebreid gesproken over mijn toekomst en de toekomst van de club en mijn ambities sluiten perfect aan bij die van N.E.C. Ik ben trots en blij hier te zijn en kijk er naar uit om de komende seizoenen alles te geven voor de club.”

‘Sturm Graz kan gewenst drietal voor clash met Ajax vergeten’