Ajax A1 heeft zaterdag in het thuisduel tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse met 1-3 verloren. De A-junioren hadden het zwaar tegen de Arnhemmers die efficiënt met de kansen omsprongen. Het is de eerste nederlaag voor het jeugdelftal sinds de nederlaag tegen NEC/FC Oss A1 van 24 oktober vorig jaar.

Al in de tweede minuut moest keeper Stan van Bladeren de bal uit het net vissen. Jesse Schuurman van Vitesse kon gemakkelijk door de defensie heen slalommen en liet Van Bladeren kansloos. Dit betekende de eerste tegengoal in de kampioenspoule voor Ajax. In de wedstrijden tegen NEC en Feyenoord wist Ajax knap de nul te houden.

In de loop van de eerste helft werd Ajax steeds sterker. Er werden een aantal goede kansen gecreëerd, maar dit resulteerde in de eerste helft niet tot de gelijkmaker. Ezra Walian maakte een sterke indruk aan de kant van Ajax. De aanvaller van Ajax A1 was bij een aantal goede kansen betrokken en eiste hiermee een hoofdrol op in de eerste helft. Na een mooi hakje van Dani de Wit was het Walian die de bal tegen de paal schoot. Even later was het de goede voorzet van Walian waaruit Markus Bay het doel net miste. Het waren duidelijk waarschuwingen van Ajax. Ook Kasper Dolberg kreeg nog een grote kans, maar de Deen werd door Vitesse-keeper Bilal Bayazit van het scoren afgehouden.

In de rust mocht Vince Gino Dekker invallen aan de kant van Ajax. De buitenspeler zorgde voor nieuwe aanvallende impulsen en na tien minuten was het dan ook raak. Walian maakte uit een hoekschop de gelijkmaker. Na de 1-1 probeerde Ajax haast te maken met een tweede treffer. Des te groter was de domper toen Vitesse voor de tweede keer op voorsprong kwam. Cali Daniel was net ingevallen aan de kant van Vitesse toen hij een voorzet van Mitchell van Bergen binnen wist te knikken. Van Bladeren was kansloos en moest wederom de bal uit het net vissen.

In het laatste kwartier probeerde Ajax A1 met man en macht gelijk te maken. Kai Sierhuis werd als aanvaller nog in de ploeg gebracht en verving verdediger Conner Blöte,  maar het harde werk mocht niet baten. In de jacht op de gelijkmaker bleek Vitesse weer erg effectief en de Arnhemmers maakten tien minuten voor tijd nog de 1-3. Dit bleek de genadeklap voor Ajax.

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Van Zweeden, De Ligt, Bergsma, Blöte (76′ Sierhuis), Eiting, De Wit, Bay (67′ Flemming), Nunnely (46′ Dekker), Dolberg, Walian.