De Amsterdamse beloften speelden vrijdagavond de uitwedstrijd bij FC Volendam. Na een 2-0 achterstand, vochten de Amsterdammers zich terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk kon de gelijkmaker net niet worden gemaakt. De wedstrijd eindigde in 3-1.

Penalty Volendam
Na een vrij rustig begin, kreeg Volendam in de vijfentwintigste minuut een van haar eerste kansen. Met een ruim overtal kwamen zij richting het doel van Kotarski. Het duurde echter vrij lang, waardoor Jong Ajax verdedigend orde op zaken kon stellen. Bakker vloerde echter kort daarna zijn tegenstander en scheidsrechter Bijl wees naar de stip. Doelman Kotarski zat nog wel in de goede hoek, maar kwam te laat om de bal te keren.

De tweede helft begon slecht voor Jong Ajax. Doelman Kortarski leverde de bal simpel in. Hij kon het in eerste instantie zelf nog herstellen door naar de bal te glijden, maar even later was het alsnog raak. Vervolgens kreeg Jong Ajax het lastig en domineerde FC Volendam.

Eindoffensief
Na Sierhuis erin te hebben gebracht en Botman eruit te hebben gehaald, kregen de beloften meer kansen. Dit zorgde dan ook voor de aansluitingstreffer. Vaclav Cerny krulde de bal van afstand prachtig binnen.

Jong Ajax probeerde vervolgens ook de aansluitingstreffer te maken, dit lukte echter na kansen voor Sierhuis en Johnsen niet. Vlak voor tijd vond Volendam wel weer het doel en besliste de wedstrijd: 3-1.

Reactie Reiziger
Reiziger zag de penalty als kantelmoment in de wedstrijd: “We zijn redelijk goed begonnen aan de wedstrijd. De penalty heeft echter de wedstrijd best wel doen keren. Daarna hadden we de grip niet meer.”

Reiziger vervolgt kritisch: “In de tweede helft beginnen we heel slordig. Foutjes, grote fouten die niet meer mogen gebeuren op dit niveau. Vervolgens komen we 2-0 achter en hebben we het geprobeerd om te draaien met twee spitsen. Het is dan jammer dat het niet lukt de 2-2 te maken.”