© Proshots

Nederland won zaterdag verrassend en overtuigend met 3-0 van Duitsland. Drie dagen later verscheen Nederland met drie Ajacieden aan de start tegen België. Daley Blind, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt mochten in de basis beginnen van bondscoach Ronald Koeman. Frenkie de Jong, die tegen Duitsland nog in de basis begon zat aan de start van het duel tegen de Belgen op de bank, en kwam daar niet meer van af.

Eerste helft

Nederland kwam al snel op achterstand, al na vijf minuten kwamen de Belgen op voorsprong, Dries Mertens scoorde met een volley en liet doelman Jasper Cillessen kansloos. Na twintig minuten werd Nederland sterker en stond Donny van de Beek – die een matige eerste helft speelde – aan de start van de 1-1. Hij onderschept de bal, bediend Promes die Memphis wegstuurt. Memphis geeft op zijn beurt een prima assist op Arnaut Groeneveld die simpel kan afronden. Nederland krijgt nog één prima kans via Promes die zijn afstandsschot op de paal uit elkaar ziet spatten.

Tweede helft

Na rust is Matthijs de Ligt in de kleedkamer achter gebleven voor Pablo Rosario. Er komen nog een aantal kansjes voor de Nederlanders, zo had Luuk de Jong de winnende op zijn schoen maar kon hij niet genoeg vaart achter de bal zetten. Donny van de Beek moest na iets meer dan een half uur plaats maken voor Tonny Vilhena. Het was geen hoogstaande wedstrijd van beide kanten. Nederland had de beste kansen maar beloonde zichzelf niet met de volle winst uit twee derby’s. De derby der lage landen eindigde in een 1-1 gelijkspel.