Nederland wist dinsdagavond door de zege van Ajax op Lille OSC (3-0) van de elfde plek naar de negende plek op te klimmen op de UEFA-ranking en dankzij de overwinning van PSV tegen Sporting Portugal (3-2) en het gelijkspel van AZ bij Partizan Belgrado (2-2) is de plek op de coëfficiëntenranglijst ook verdedigd. Door het verlies van Feyenoord kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van 18 wedstrijden van de Nederlandse ploegen in Europa, een record.

Door de prestaties van de Eredivisieploegen steeg Nederland naar 31.350 punten, waarmee het over concurrenten Turkije en Oekraïne heen ging. Turkije kende een dramatische avond, doordat zowel Besiktas, Trabzonspor en Medipol Basaksehir verloren in de Europa LEague. De Oekraieners zagen Dinamo Kiev nog winnen, maar Oleksandriya verloor.

Achtervolger Oostenrijk kende wel een succesvolle avond met overwinningen voor Red Bull Salzburg, LASK Linz en Wolfsberger AC en kan dus nog niet helemaal worden afgeschreven. Nummer 8 België lijkt dit seizoen niet meer in te halen.

Mocht Nederland de negende plek op de UEFA-ranking weten vast te houden plaatst de Nederlands kampioen zich vanaf 2021 direct voor de groepsfase van de Champions League. Bovendien stroomt de nummer twee een voorronde later in, de derde in plaats van de tweede, waarmee het al gegarandeerd is van minimaal Europa League voetbal.

Dit is de stand van zaken voor Nederland in de UEFA-ranking:

8. België 34.700)
9. Nederland 31.350
10. Oekraïne 31.100
11. Turkije 30.600
12. Oostenrijk 29.725

Kijk hier voor de hele coëfficiëntenranglijst.