Het leek er afgelopen januari even op dat David Neres op het punt stond om voor veel geld te vertrekken bij Ajax. Ondanks een bod van 45 miljoen euro van Guangzhou Evergrande wilde Ajax de dribbelaar niet laten gaan. Neres is nu blij dat de transfer is afgeketst en werd zondag zelfs opgeroepen van het nationale elftal van Brazilië.

“Het is ongelooflijk wat er deze week is gebeurd”, zegt Neres in De Telegraaf. Afgelopen week scoorde hij de 0-2 tegen Real Madrid en zondag was de Braziliaan opnieuw god voor twee goals, in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-0). “Het is zeker mijn beste week ooit als voetballer.”

Zijn goede spel kwam de 22-jarige aanvaller van Ajax zelfs op een uitnodiging voor de Seleção te staan, al liep hij deze nog bijna mis. Hij herkende het telefoonnummer namelijk niet en nam niet op. “Maar nadat tussen mijn WhatsApp-berichten hetzelfde nummer stond en ik zag van wie het was, heb ik direct teruggebeld”

“Als ik in januari naar China was gegaan dan had ik deze uitnodiging misschien niet gekregen”, vervolgt de Neres. “Of ik teleurgesteld was? Nee, ik speel voor Ajax en had hier een doorlopend contract. Ik heb altijd mijn best gedaan. Er is sindsdien ook veel veranderd.”