David Neres was één van de uitblinkers in de Klassieker vorige week, zo niet dé uitblinker aan de kant van Ajax. De Braziliaan werd door Voetbal Inside verkozen tot Speler van de Week. De aanvaller blijft bescheiden. “Het hele team heeft het goed gedaan vorige week. Zelf heb ik ook goed gespeeld, maar we hebben vooral als elftal goed gespeeld. We konden goed onder de druk van de tegenstander uit spelen. Ik ben dus tevreden”, laat hij weten aan het voetbalprogramma van RTL.

Wennen

Hoewel het voetballend steeds beter gaat met de Zuid-Amerikaan, heeft hij het nog altijd wel lastig in Nederland. “Ik vind het wel heel moeilijk. Ik ben nooit ver buiten mijn woonplaats geweest. En ook niet buiten Brazilië. Ik heb altijd in São Paulo gewoond en gespeeld, samen met mijn familie en vrienden. Dit is nu even vreemd, maar het gaat wel. Steeds beter in ieder geval. Ik moet even wennen.”

Ontwikkelen

De reden waarom hij naar Ajax kwam en Brazilië achter zich liet, zijn simpel voor Neres. “Ik wil een goede speler worden, dus dan moet je dit ervoor over hebben. Want als ik hier niet kan aarden, doe ik een stap terug in mijn carrière en dat wil ik niet. Ik moet me dus blijven ontwikkelen. Nu ben ik bezig me te ontwikkelen en een speler van hoog niveau te worden. Ik wil verder groeien om de titel te winnen en misschien bij het Braziliaans elftal te komen.”

Bekijk het interview hieronder: