© Proshots

David Neres had wat moeite om te aarden in het koude Nederland, maar na de komst van zijn familie en zijn vriendin lijkt de Braziliaan zich volkomen thuis te voelen. Zo is hij ambitieus en laat hij vooral op het veld zien gelukkig en tevreden te zijn in Amsterdam. Volgens de Telegraaf  zal Neres een van de grootste wapens worden van de Amsterdammers.

Laatste zetje

Het vertrouwen dat hij krijgt van de technische staf is belangrijk voor hem: “Ik voel het vertrouwen, ik hoop dat ik dat ook laat zien op het veld. Ik was er op voorbereid dat het moeilijk zou worden in het begin, er was weinig tijd vanwege de hoge verwachtingen en de hoge transfersom. Ik moest me focussen om me snel aan te passen, dat is gelukt.” Dat zijn moeder tussentijds overkwam vanuit Brazilië was heel belangrijk voor hem: “Dat mijn moeder, broer en zus hier naartoe kwamen heeft mij enorm geholpen, het had duidelijk effect op mijn prestaties. Ze gaven met het laatste zetje in de goede richting.”

Onmisbaar

Dat een Zuid-Amerikaan sfeergevoelig is wisten we, Neres benadrukt nog even hoe belangrijk het voor hem was om zijn eigen huis te hebben: “Zolang alleen in een hotel zitten is niet prettig. Dan is de steun van de mensen die belangrijk voor je zijn heel fijn. Inmiddels heb ik mijn eigen huis waar ik mijn familie en Danilo Pereira om me heen heb.” Sinds een tijdje is David Neres ook gelukkig in de liefde met zijn vriendin Kira Winona, zij is inmiddels onmisbaar voor de Braziliaan: “Ik heb Kira leren kennen in Amsterdam en ben ongelofelijk blij met haar, ze ondersteunt me en helpt me zoveel mogelijk. Ze werkt als model en fitnessinstructrice in Londen, maar als het kan, komt ze hierheen.”

Waardering

Inmiddels heeft Neres aardige statistieken opgebouwd: 19 goals, 19 assists in 63 duels. Toch vind hij dat het beter kan en moet: “Het zijn goede cijfers en daar ben ik heel blij mee. Ik ben naar Nederland gekomen om me te ontwikkelen, maar ik vind dat het nog veel beter kan en moet. De waardering van de supporters en de spelers voel ik wel.” Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Frenkie de Jong zorgen samen met Neres voor veel aanvallend gevaar. “Het zijn geweldige spelers en we kunnen elkaar goed vinden. Als we ons samenspel nog meer kunnen perfectioneren, zijn we nog moeilijker af te stoppen door onze tegenstander.”

Vertrouwen opbouwen

Woensdag staat het eerste duel van de groepsfase op het programma, thuis tegen de kampioen van Griekenland, AEK Athene. Neres ziet kansen in deze groep en denkt dat Ajax met dit elftal zeker indruk kan gaan maken: “Het is een sterke groep. We worden elke week sterker. Er liggen kansen en die moeten we met beide handen pakken. De eerste wedstrijd tegen AEK is belangrijk, we moeten er meteen staan. Als we deze wedstrijd winnen dan heeft dat positieve invloed op het gevolg van de groepsfase. De drie punten zullen ons het vertrouwen geven dat we nodig hebben.”