© Proshots

David Neres is nog altijd blij met zijn keuze voor Ajax. De Braziliaan laat weten aan Ajax Life dat Ajax met Peter Bosz een goede trainer heeft en dat er op een hoog niveau wordt getraind. “Achter alles zit een gedachte. Niemand doet maar wat. Soms gaat het iets te snel, maar het meeste kan ik prima aan. Communiceren gaat af en toe nog lastig. Ik praat met de Spaanstalige spelers en als dat niet lukt proberen we er met handen en voeten wel uit te komen.”

Bij Ajax lopen veel talenten rond. Het is de jonge aanvaller opgevallen dat er bij de Amsterdamse club profs en talenten door elkaar lopen. “Dat is een groot verschil met São Paulo. Hier bij Ajax lopen jeugdspelers en profs gewoon door elkaar. Dat is beter. Het geeft een prettig gevoel. Bovendien is de impact dan niet groot als je een speler van het eerste ziet. Ik kan me voorstellen dat het de overstap van de jeugd naar het eerste elftal vergemakkelijkt.”

Neres wist van de Eredivisie nog niet heel veel, maar van Ajax wel. “Spelers als Bertrand Traoré, Davinson Sánchez, Amin Younes, André Onana en Davy Klaassen hoefde ik bijvoorbeeld niet te googelen.” De 20-jarige aanvaller werd afgelopen winter voor twaalf á vijftien miljoen euro overgenomen, die druk voelt hij wel. “Ja, dat voel ik wel. Maar het transferbedrag motiveert me ook alleen maar om mijn best te doen. Het is veel geld en ik wil de Ajax-fans laten zien dat ik dat bedrag waard ben.”