© Proshots

David Neres maakte afgelopen winter de overstap van São Paulo naar Ajax. De 20-jarige aanvaller was klaar voor de stap naar het buitenland. Zijn moeder dacht daar in het begin iets anders over. “Mijn moeder was niet blij dat ik naar Ajax ging, zelfs een beetje verdrietig. Ze vond het heel erg vroeg, omdat ik pas negentien was en kort in het eerste van São Paulo speelde. Moest dat nu al, de stap naar het buitenland? Maar ik vond van wel. Dit is nu eenmaal het leven van een profvoetballer. Je moet je kansen benutten”, vertelt het Braziliaanse talent in gesprek met De Telegraaf.

De buitenspeler merkte direct al een verschil met Brazilië waaraan hij moest wennen. “De trainingen in Nederland gaan snel, zijn intens, maar zijn goed voor me. De communicatie verloopt nog moeizaam, omdat ik nog alleen Portugees spreek. Maar via de Spaanstaligen probeer ik veel mee te krijgen en dat gaat redelijk goed. Ik heb mijn eerste Engelse les gehad en hoop me snel beter verstaanbaar te maken.”

Neres gaf al eerder aan heel af en toe een dromerig type te zijn. Hij merkt dat zijn focus steeds beter wordt. “Soms als ik hier (op De Toekomst, red.) ben of op het trainingsveld sta, kijk ik om me heen en gaat alles wat er wordt gezegd langs me heen. Nee, dat ligt niet aan de taal, want in Brazilië was dat ook zo. De focus wordt nu veel beter.”