David Neres begon tegen Vitesse op de bank dinsdagavond, maar mocht in de tweede helft invallen om weer wat samba in het veld te brengen. Ajax won de wedstrijd uiteindelijk relatief eenvoudig met 4-2.

Ook Neres is uiteraard blij met de 3 punten, maar beseft dat het nog niet gedaan is: “Als je kampioen wilt worden, is elke wedstrijd belangrijk. Vandaag hebben we het weer laten zien, nu zijn er nog maar 2 wedstrijden gaan. We zijn er bijna, maar we moeten ons eigen spel blijven spelen en gefocust blijven. We zijn er nog niet. Ook de komende wedstrijden moeten we winnen om kampioen te worden”, vertelt hij tegen Voetbalprimeur.

Na de winter maakt Neres meer en meer minuten voor Ajax en dat terwijl het niet veel had gescheeld of hij speelde in China. Hoe blij is hij dat dat niet door ging? “Daar ben ik erg blij mee, want ik speel nu meer en speel goed. Het spelen is de Champions League is ook erg belangrijk voor me.” De volgende vraag is dan natuurlijk: hoe groot is de kans dat hij deze zomer blijft. “Die kans is groot. Ik moet kijken wat het beste voor mij is, voor mijn carrière en mijn familie. Maar ik heb hier een contract, ik ben blij hier en ik wil hier spelen.”