David Neres volgt het WK op de voet. De Braziliaan ziet dat zijn landgenoten een enorm sterke selectie hebben. De aanvaller is realistisch en vindt de huidige selectie nog veel beter dan hij nu is. “Ze zijn sterk. Ze hebben een goed team en de sterkste aanvallers in mijn ogen. Mijn vriendin komt uit Duitsland en in het verleden verloor Brazilië met 7-1 van Duitsland, dus het is wel mooi dat ze er in de groepsfase al uitliggen. Maar goed, soms win je en soms verlies je. Zo gaat dat”, zegt Neres in gesprek met AT5.

Seleção Brasileira

Op dit moment vindt de aanvaller zichzelf nog lang niet goed genoeg voor Seleção. “Ik moet eerst zelf beter gaan worden, voordat ik kan gaan spelen voor Brazilië. De huidige selectie is nog veel beter dan ik ben. Ik werk hard. Ik wil elke dag hard blijven werken om ook zo goed te worden.”

“Ik heb er nog niet echt aan gedacht, maar als Brazilië het WK wint dan wordt er wel gefeest in huize-Neres, ja. IJburg gaat totaal op zijn kop staan dan.”

Nederlands Elftal

“Het Nederlands Elftal zit nu in een proces met veel jonge, talentvolle spelers. Over een paar jaar hebben ze weer een team met goede spelers.”