© Proshots

David Neres kwam in de winter van seizoen 2016/2017 over van het Braziliaanse Sao Paolo. De ‘man van 12 miljoen’ heeft het naar eigen zeggen erg moeilijk in Nederland.

“Ik spreek de taal niet en ik kan niet communiceren met de trainer en spelers. Als ik erin kom, dan moet mij worden uitgelegd wat ik precies moet doen. Het goede nieuws is dat iedereen bij Ajax Engels spreekt, alleen die taal beheers ik niet.”

Verder vertelt Neres in gesprek met Futebol no mundo dat ook interviews hem niet altijd even makkelijk afgaan: “Als ik interviews geef dan staat er vaak een vertaler bij, maar het is alweer een tijdje geleden dat ik een interview gaf.” Ook geeft hij aan dat hij eigenlijk niet om een transfer stond te springen: “Ik wilde bij Sao Paolo blijven en daar geschiedenis schrijven. Maar toen ik bij het WK onder-21 was, werd ik verkocht.”

Neres kwam tot dusver niet verder dan 12 officiële wedstrijden, waarin hij 3 keer wist te scoren en 3 assists gaf. Ook bij Sao Paolo wist Neres tot hij vertrok maar driemaal het doel te treffen.