Erik ten Hag heeft op de persconferentie voorafgaand aan Ajax – Dinamo Kiev iets meer informatie gegeven over de blessure van David Neres. De Braziliaan viel afgelopen weekend tegen VVV Venlo uit met een hamstringblessure.

Verrekking

Volgens de medische staf valt de schade aan Neres’ hamstring mee, zo stelt Ten Hag. Wanneer hij weer een beroep op de aanvaller kan doen is nog niet duidelijk. Het is wel duidelijk dat hij in ieder geval de wedstrijd van woensdagavond mist.

“Nee, David kan niet spelen morgen. Het is een verrekking aan de hamstring en morgen is uitgesloten. Als ik uit ga van wat de medische staf zegt, dan ziet het er niet heel slecht uit. We moeten zo’n blessure van dag tot dag gaan bekijken, maar ook dit weekend lijkt nog te vroeg. Volgende week is nog niet uitgesloten”, laat de hoofdtrainer weten.

Vervanger

Met het ontbreken van Neres zal er een hoop diepte in het spel wegvallen. De vraag is hoe Ten Hag dit gaat opvullen. “Er zijn verschillende opties, waaronder Labyad. Van de Beek is ook een optie. Dan moeten we het elftal iets omgooien en met Ziyech op de flanken gaan spelen bijvoorbeeld.”

Ten Hag: “Dat vraagt tactische flexibiliteit van ons”