© Proshots

David Neres is heel erg blij met zijn transfer naar Ajax. De eerste paar weken in Amsterdam zijn hem erg goed bevallen. “Ajax is een grote club. Heel professioneel ook. Wat me meteen opviel, is dat het publiek heel fijn en warm is. Het weer daarentegen is iets minder aangenaam. Ik moet echt wennen aan de kou. Afgezien van het klimaat ben ik heel erg blij dat ik sinds een paar weken in het Ajax-shirt mag rondlopen”, vertelt Neres op de clubsite.

Het Braziliaanse talent vertelt in het kort wat over zichzelf en over zijn huidige situatie in Nederland. “Ik ben opgegroeid in een buitenwijk van São Paulo. Samen met mijn ouders, mijn drie zussen en mijn broer. We zijn heel hecht. Ik ben echt een familiemens. Sinds enkele weken woon ik nu in Amsterdam. Dat voelt momenteel nog een beetje onwennig en een beetje eenzaam. Ik zit in de aanpassingsfase, maar daar kom ik wel doorheen.”

De aanvaller heeft een duidelijk doel voor ogen, iets wat ook in zijn karakter zit. “Ik ben toegewijd en doelgericht, maar ik kan soms ook verstrooid en wat dromerig zijn. Ik heb in het verleden wel eens op mijn donder gehad omdat ik niet bij de les was.”