© Proshots

Het was de week van David Neres, eerst mocht hij zijn debuut maken bij het Nationale team van Brazilië en de eerstvolgende zondag was hij erg belangrijk voor Ajax tegen koploper PSV. De Amsterdammers wonnen de cruciale wedstrijd met 3-1. David Neres versierde een penalty en schoot de 3-1 binnen. Tegenover de NOS kijkt de Braziliaan tevreden terug op de ontmoeting met de Eindhovenaren.

De eerste vraag die aan Neres wordt gesteld is of hij nu de koning van Amsterdam is na zijn doelpunt en zijn versierde penalty: “Nee ik ben nu niet de koning van Amsterdam. Ook niet na mijn goal. Soms moet je het team helpen door er een te maken.” Zo reageert de kersverse international nuchter. Toch vind hij zelf dat het nog beter kan: “Ik moet constanter presteren, in meerdere wedstrijden belangrijk zijn. Ik moet meer mijn explosiviteit benutten, dat is mijn kracht. Dan ben ik in het voordeel.”

Trainer Erik Ten Hag was vol lof over Neres en zag dat hij het erg goed deed tegen PSV: “Hij was ongrijpbaar vandaag voor de verdediging van PSV. Neres heeft fantastisch gespeeld vandaag, voor zo’n speler komen mensen naar het stadion.” Ten opzichte van vorig jaar doet Neres het op basis van statistieken een stukje minder, vorig jaar haalde hij veertien doelpunten en dertien assists. Dit jaar staat hij pas op zes doelpunten en negen assists. Neres heeft nog zeven wedstrijden om dit te verbeteren.

Neres heeft veel indrukken opgedaan tijdens zijn periode met de Selecao: “Het was een ongelofelijke week. Ik heb veel opgepikt van de topspelers, ik heb zoveel mogelijk naar ze gekeken en er wat van proberen op te pikken.” Vol geluk en trots kijkt hij terug op een van de mooiste weken uit zijn nog prille carrière.