Sinds een paar weken moet David Neres het doen met een plek op de bank. Het doet veel stof opwaaien, maar Ten Hag maakt zich er niet druk om: “We hebben dit seizoen 21 wedstrijden gespeeld. Hij heeft misschien 3 of 4 wedstrijden niet in de basis gespeeld. Ik zie het in het grotere plaatje”, vertelt hij op de persconferentie.

Als hij Neres in laat vallen, is hij vaak meteen beslissend. Zelfs in de 2 minuten die hij bijvoorbeeld tegen Benfica kreeg. Ten Hag is daar erg blij mee, maar geeft aan dat hij keuzes moet maken: “Het is heel erg sterk dat hij dit signaal afgeeft in deze situatie. Hij toont dat hij meer dan basisspeler is, hij voegt echt iets toe en gaat niet bij de pakken neerzitten. Als hij op het veld staat, straalt hij plezier uit en levert hij kwaliteit.”

Toch hoeft het niet te betekenen dat Neres zaterdag bijvoorbeeld weer in de basis staat:  “Natuurlijk verdient hij een plek in de basis, maar ik kan er maar 11 opstellen. Ik moet dan kijken naar wat het beste team is, dat moet ik per wedstrijd beslissen.”