David Neres vertelt in gesprek met de Braziliaanse YouTuber Pilhado wat ervoor heeft gezorgd dat Ajax zo ver kwam in Europa. Het had vooral te maken met geloven in elkaar, geloven in het team, durven te dromen en lef tonen. “We geloofden in onszelf en in waar we in potentie toe in staat zijn. Dat is het belangrijkste van het afgelopen seizoen. Als je bang bent voor je tegenstander dan maakt het eigenlijk niet meer uit wat je doet, dan maakt het niet uit hoe goed het spelplan of een idee is. Dan ben je gewoon kansloos. We geloofden in elkaar, we waren moedig en we toonden lef, daardoor zijn we zo ver gekomen. We zijn niet bang voor onze tegenstanders, dat is het fundamenteel geweest.”

De Braziliaan geniet er van om op de flanken te spelen en heeft eigenlijk nog altijd spanning voor een wedstrijd. “Wanneer ik als buitenspeler speel voel ik nog altijd een soort vlinders in mijn buik. Wanneer de wedstrijd start, is dat weer weg. Dat gevoel en het gevoel van spanning voel ik nog altijd voor elke wedstrijd. Ook tegen de kleinere tegenstanders. Je hebt een soort van koud gevoel in je lichaam en moet vaker naar de wc. Maar ik denk dat dat gevoel alleen maar goed is, want dan ‘voel je het moment’. (…) Het maakt mij ook niet uit wie mijn directe tegenstander is, als ik maar mijn eigen spel kan spelen.”

“Ze wilden ons zien spelen”

Eén van de wedstrijden waardoor Neres’ naam in Brazilië een stuk bekender werd, was door zijn optreden tegen Real Madrid in Bernabeu. “Tegen Real Madrid was de hele wereld zowat aan het kijken. Iedereen dacht dat Real even zou winnen, maar we verbaasden iedereen. Ik verbaasde ook iedereen in Brazilië.” Volgens de interviewer waren alle neutrale fans vooral aan het kijken vanwege Real Madrid, maar Neres onderbreekt hem al snel: “Nee, nee, ze wilden ons zien spelen.”

Overmars meldt ‘concrete interesse’ voor Neres: ‘Volgende week om de tafel’