Na de martelgang van vorig jaar (een nettoverlies van 22,8 miljoen euro) was Jeroen Slop tijdens de presentatie van de jaarcijfers dit keer goedgemutst. Mede door de deelname aan de Champions League en de verkoop van Luis Suarez en Urby Emanuelson boekten de Amsterdammers een recordomzet van 97,1 miljoen euro en werd een nettowinst van 5,5 miljoen euro netto gerealiseerd.

“Vooral het positieve operationeel resultaat – het bedrijfsresultaat, exclusief de vergoedingsommen uit transfers – van 1,8 miljoen euro is verheugend”, aldus Slop,

Overigens lijkt de nettowinst van 5,5 miljoen euro op het eerste gezicht mager, omdat de Amsterdammers door de Champions League 24 miljoen euro extra inkomsten genereerden en het vaste gedeelte in de transfersom van Suarez alleen al circa 19 miljoen euro bedroeg. “Maar tegenover de 24 miljoen aan opbrengsten staan 13 miljoen extra kosten. Dat is logisch, omdat we door de voorronde van de Champions League veel meer wedstrijden speelden. Bovendien hebben we een kampioenspremie van 4,6 miljoen euro aan de spelers en staf uitgekeerd en krijgen we de revenuen daarvan pas in het volgende boekjaar”, zegt Slop.

Lees het volledige verhaal over de financiële situatie bij Ajax in de Telegraaf Online.